Predstava „Žena koja je skuvala svog muža“, u izvršnoj produkciji Korifej teatra iz Kolašina biće izvedena na Večernjoj sceni Nikšićkog pozorišta, u četvrtak (4. 04) sa početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je četiri (4) eura. Biletarnica Nikšićkog pozorišta je otvorena od 10 do 20 sati.

 Predstava „Žena koja je skuvala svog muža“je rađena po tekstu britanske spisateljice Debi Izit, a režiju potpisuje tročlani glumački kolektiv: Marija Đurić, Anđelija Rondović i Đorđije Tatić. Koproducent predstave je Centar za kulturu Kolašin, a projekat je sufinansirala Opština Kolašin.

,,Žena koja je skuvala svog muža“ je crna komedija koja priča o tretiranju žene kao potrošnog materijala i njenoj tradicionalno shvaćenoj ulozi servilne domaćice. Žensko pitanje se naravno pokreće poslije godina patnje i nesporazuma, ali i sazrijeva, mijenja se i dovodi do osvješćenja glavne junakinje i solidarnosti među ženama, nauštrb jakog mačoističkog muškog principa s druge strane, koji se samodestruira. Ljudsko licemjerje je u centru odnosa u komadu. U njegovoj manifestaciji ne postoje zdravi uslovi da se stvore intimnije veze među ljudima, a život se srozava i banalizuje do neprepoznatljivih slojeva lažnosti i iščašenja“, navodi se u najavi produkcije ovog zanimljivog pozorišnog komada.

 

kolasin1

 

Korifej teatar ovim projektom nastavlja sa svojom profesionalnom produkcijom, kao jedna od rijetkih sličnih organizacija u Crnoj Gori. Trude se da angažuju mlade crnogorske glumce koji polako stiču svoju afirmaciju, što su i dokazali u prethodnim profesionalnim projektima: „Krivica“, „Enciklopedija mrtvih“, „Nastasja“ i predstavom za djecu „Luckasti klovnovi“.

 

Izdavačka djelatnost Nikšićkog pozorišta

Go to top