Tridesetominutni film „Tara - rijeka strasti i izazova“, autora Veljka Vujanovića biće prikazan sjutra (utorak, 2.04) sa početkom u 20 sati, u sali Nikšićkog pozorišta. Ulaz za projekciju je besplatan.

Nakon projekcije o filmu „Tara - rijeka strasti i izazova“  govoriće autor, saradnici na projektu i potpredsjednica Opštine Nikšić, Sonja Nikčević.

„Tridesetominutna filmska priča o Tari prati tročlanu grupu kajakaša koji u dvodnevnom spustu prolaze najljepši i najatraktivniji dio kanjona rijeke (posebno u dijelu koji se nalazi u granicama NP Durmitor). Oni otkrivaju skrovita mjesta do kojih se može stići samo kajacima - tim malim plovilima, koja su pogodna za ulazak u kutke obale, nepristupačne čamcima i splavovima“, navodi se u najavi.

Film obiluje mnoštvom lijepih slika, uzbudljivih i dinamičnih scena kakve samo Tara, „suza Evrope“ može ponuditi. Tokom boravka u kanjonu, propraćena je i ekipa sportskih ribolovaca, čija se aktivnost uklapa u namjeru autora da pokaže jednu od brojnih dimenzija draži i izazova ove rijeke.

„Cilj filma je da dodatno populariše rijeku Taru i raskoš njenog ambijenta, sa akcentom na kajakaški sport i sportski ribolov, kao aktivnosti koje ne ugrožavaju prirodu u kanjonu, ukazujući da njegove ljepote mogu otkriti mnogi koji ne moraju koristiti klasične turističke ture rafting - čamcima, već to mogu uraditi individualno, ili u manjim grupama, uz punu slobodu kretanja rijekom, što je posebno važno za istinske ljubitelje prirode, posebno mlađu populaciju”, ističe se u najavi producenata ovog filmskog naslova.

Veljko Vujanović je profesionalni fotograf i kamerman iz Nikšića, autor umjetničkih fotografija, putopisnih reportaža i promotivnih filmova.

Go to top